Fogkő eltávolítás - Airflow - egyénre szabott szájhigéniés tanácsadás

Fogkő eltávolítás - Airflow - egyénre szabott szájhigéniés tanácsadás

Milyen jelei vannak a fogíny gyulladásnak?

Napjainkban a fogíny problémák a leggyakrabban előforduló elváltozások a fogászat területén. Mindenki tapasztalt már korábban ínyvérzést. Ennek legfőbb oka a fogak felszínén megtapadt baktériumok. Előrehaladott állapotban a megtapadt baktériumokból fogkő keletkezik, amit otthon fogtisztítási módszerekkel már nem lehet eltávolítani. A fogkő nagysága idővel növekszik, súlyosbítva ezzel az íny állapotát. A gyulladás később terjedhet a fogágyra, ami a fogak körüli csont leépüléséhez és a fogak elvesztéséhez vezethet.

Fogkőeltávolítással a fogágybetegség ellen?

IGEN! Az első és legfontosabb lépés a kezelésben, hogy a fogak felszínén kialakult fogkövet eltávolítsuk.  Amennyiben fogai tiszták, felszínük baktérium mentes, úgy a fogágy állapota sem romlik tovább és jó esetben a folyamat visszafordítható. A fogkőeltávolítás kíméletes: ultrahangos géppel tisztítjuk meg fogai felszínét, hogy azok újra simák és ínye újra egészséges legyen.

Hogy veszem észre a fogkövet?

A fogkő kialakulásának érezhető és látható tünetei is vannak. Amennyiben a következőket tapasztaja, keresse fel rendelőnket:

 • fogakon barnás, feketés foltok
 • sárga, fehér lerakódás a fog nyaki felszínén
 • a fogak felszínén nyelvével érdes felrakódást érez
 • kellemetlen lehelet
 • ínyvérzés

Fájdalommentes fogkőeltávolítás

Rendelőnkben használt gépek nagyon kíméletesen távolítják el a fogkövet. Az esetek nagy részében nincs szükség érzéstelenítőre. Azonban vannak kényes területek, pl.: fognyaki terület, ahol egy egyszerű fogmosás is fájdalommal járhat. Ilyen esetben a fogkőeltávolítást is tudjuk végezni érzéstelenítés mellett. Ez esetben semmilyen kellemetlenséget nem érez a beavatkozásból.

Sópolír (Air-flow) kezelés

A professzionális tisztítás legújabb módszere. Nagyon kíméletes beavatkozás, ami nem csak a látható fogkő, de a láthatatlan bakteriális biofilm eltávolítására szolgál. Teljesen fájdalommentes és nagyon alapos módszer. A nehezen elérhető helyekről is könnyedén távolítja el a gyulladást okozó baktériumokat. Szájhigiéniás kezelésünk alkalmával kombináljuk az ultrahangos fogkőeltávolítással, így kapunk tökéletes végeredményt.

Szájhigiéniás kezelésünk alkalmával kombináljuk az ultrahangos fogkőeltávolítással, így kapunk tökéletes végeredményt.

Fogfehérítés kíméletesen

Az Air-flow kezelés közben finom porszemcséket fújunk a fogak felszínére. Így nagyon kíméletesen távolítjuk el az elszíneződéseket is. A kezelés hatására, fogai visszanyerik eredeti színüket és újra csillogni fognak. Semmilyen fogat károsító hatást nem éri a zománcot, így gyakran megismételhető. Sok esetben ezzel a kíméletes beavatkozással pácienseink elégedettek lesznek az régi-új fogszínükkel. A kezelés nagyjából 30 percet vesz igénybe és semmilyen kellemetlenséggel nem jár.

Egyénre szabott szájhigiéniás tanácsadás a megelőzésért

Tudatos fogápolással a fogászati problémák jelentős része megelőzhető. A megfelelő eszközök használata és a jó fogmosási technika elengedhetetlen a jó szájhigiénia fenntartására. Sok esetben ezek hiányában az emberek nem fordítanak kellő figyelmet rá. Sokszor nem elég egy egyszerű fogkefés fogkrémes tisztítás, de nem is található erre vonatkozóan semmilyen oktatási anyag. Az egyénre szabott tanácsadáson megtanítjuk a helyes fogmosást, megmutatjuk milyen eszközökkel lehet hatásosan a fogakat tisztítani. Amennyiben implantátuma, fogszabályzója vagy fogpótlása van, ezen ismeretek még inkább fontosak. Milyen fogkefét válasszon? Hogyan tisztítsa a fogközöket? Jók-e a szájöblögetők? Mitől jó egy fogkrém? Hogy érje el, hogy ne alakuljon ki fogkő? Ezekre és még számos kérdésre is választ kaphat, ha részt vesz szájhigiéniás tanácsadásunkon.

Szájhigiéniés kezelés menete

01

Szájvizsgálattal kezdődik, amikor átvizsgáljuk a fogak, az íny, a nyelv és a nyálkahártya állapotát.

02

Amennyiben szükséges érzéstelenítjük a fogínyt.

03

Ultrahangos géppel a fogak felszínéről eltávolítjuk a lerakódásokat.

04

Air-flow géppel kíméletesen áttisztítjuk a fogközöket és a fogak felszínéről eltávolítjuk a láthatatlan baktériumokat.

05

A fogakat, töméseket átpolírozzuk, hogy csökkentsük a baktériumok megtapadásának esélyét.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a fát.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink