Fog Implantáció – Fogbeültetés

Fog Implantáció – Fogbeültetés

A fogászati implantátum a legjobb megoldás
hiányzó fogak pótlására.

A fog implantátum beültetés manapság az egyik legnépszerűbb fogászati eljárás, mert a fogbeültetésnek köszönhetően rögzített fogpótlásokat lehet készíteni. A beültetése ma már biztonságos rutin beavatkozás, ami hosszú ideig tartós megoldást nyújt.

Mi az a fog implantátum?

A fog implantátum egy műgyökér, ami helyettesíti a hiányzó fog gyökerét. Leginkább titánból készült implantátumokat ültetünk be, de ma már elérhető fém mentes kerámia implantátumok is. A fogászati implantáció több mint 50 éves múltra tekint vissza. Ez idő alatt felhalmozódó tapasztalat, elvégzett kutatás és ezernyi fejlesztés eredménye, hogy a fog implantátum egy kiforrott technológia.

Miért fontos hiányzó fogaink pótlása?

Számos érv szól amellett, hogy a hiányzó fogakat pótolni kell mihamarabb. A hiányos fogazat rontja a megjelenését, romlik a rágófunkció és számos más egészségügyi probléma okozója is lehet.

Tartós fogatlanság hátrányai:

A szemben álló fog kiemelkedik, mivel nincs találkozó fogpár. A kiemelkedett fog meglazulhat, érzékennyé válik vagy esztétikailag kedvezőtlen lesz.

A hiány helyén a csont elsorvad, ami később hosszú lefolyású csontpótló és viszonylag költséges csontpótló kezeléssel építhető vissza.

A fogak elvesztésével romlik a rágófunkció. Étkezési szokásaink megváltozása, vagy a nem megfelelően megrágott étel gyomor és emésztőszervi problémákat okoz.

A hiányos fogazat rontja a megjelenésünket, önbizalom vesztést eredményez és végső soron a szociális kapcsolatokra is kihatással van, ami akár pszichés zavarokat is okozhat.

A fogászati implantátumok előnyei:

 • 50 éve sikeres és megbízható eljárás
 • Nagyon jó ár-érték arány
 • Minimál invazív műtéti eljárás
 • Biokompatibilis anyagból készül, a szervezet befogadja
 • Hosszú távú, akár életre szóló megoldás
 • Jól megközelíti a saját fog érzetet
 • Segít a csontállomány megtartásában
 • Kifogástalan esztétika
 • Ellenálló a rágóerőknek
 • Stabilitást és kényelmet biztosít
 • Könnyű tisztíthatóság
A Budai Fogászati és Implantológiai Centrumunkban a minőséget tekintve a legmagasabb szintet képviseljük. Ezért az elérhető legmodernebb, legjobb anyagokat és technológiákat használjuk minden téren, így az implantológiában is. Rendelőnkben 98,7 százalékos sikerességgel ültetünk be fog implantátumokat.

Nobel Biocare Paralell CC
implantátum

A svéd-svájci Nobel Biocare Parallel CC csúcsminőségű termék, amiben minden fejlesztés és innováció megtalálható, amit a Nobel Biocare cég az elmúlt 40 évben fejlesztett ki. A felépítmény – implantátum kapcsolat a legstabilabb, ami a fogászati piacon elérhető. Ennek köszönhetően a
gyulladás kialakulása az implantátum körül elhanyagolható.

Nobel Biocare Active
implantátum

A svéd-svájci Nobel Biocare vállalat legsikeresebb terméke a Nobel Biocare Active. Az implantátum formája adta lehetőségek miatt azonnali megterhelésre képes. Nagy primer stabilitása révén, a fogimplantátum beültetést követően azonnal koronával lehet ellátni.

Hogyan válasszon fog implantátumot?

Sok gyártó több termékéből tud választani amikor fogimplantátum beültetését tervezi. De hogy lehet eligazodni a rengeteg termék között. A fog implantátum a fogpótlás azon része, ami beépül a szervezetbe. Ezért nagyon fontos, hogy a beültetett műgyökér a legjobb minőségű legyen. A legfőbb különbség egy prémium minőségű implantátum és egy olcsó kategóriás között az a titánnak a tisztasága. Az általunk használt termékek a legjobb és legtisztább minőségű titánból készülnek. Ez garantálja, hogy a szervezet szennyezése ezekkel termékekkel teljesen kizárható. A másik ilyen szempont a korona és implantátum illeszkedése. Magas minőség tartamú implantátumok, mint a Nobel Biocare és az ICX implantátumok illeszkedése egyedülállóan pontos. Emiatt a későbbi komplikációk, mint a csavar lazulás, csavar törés nem fordulnak elő. A fogászati implantáció életre szóló beavatkozás lehet, ha jó minőségű implantátum kerül be.

Fogimplantáció menete

01

Konzultáció specialistánakkal: CT felvétel kielemzése, írásos kezelési terv és árajánlat készítése, az implantáció menetének ismertetése, a felmerülő kérdések tisztázása

02

Helyi érzéstelenítésben teljesen fájdalommentesen ültetjük be a fogászati implantátumot. Az fog implantátum beültetését követően kontroll röntgen felvételt készítünk.

03

A beavatkozást követő 7-10 nap múlva kontroll és varratszedés

04

A tervnek megfelelően az ideiglenes, vagy végleges fogpótlás készítése.

Miért van szükség 3D CT felvételre fog implantátum beültetése előtt?

A fog implantátum beültetésének megtervezése az egyik legfontosabb lépés. Jó tervvel a beavatkozás már biztonságos és könnyen kivitelezhető. A 2D panoráma röntgen nem alkalmas arra, hogy az állcsontok dimenzióit tudjuk vizsgálni. Erre csak 3D CT felvétel képes. A CT felvételen tized miliméter pontosággal meg lehet tervezni az implantátum helyét, hosszát és átmérőjét. CT felvétel kielemzésével szinte teljes mértékben kiküszöbölhetőek a nem várt szövődmények és a beavatkozással járó komplikációk. Büszkék vagyunk, hogy rendelőnkben a legmodernebb CT berendezés áll pácienseink rendelkezésére. 

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a zászlót.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink