Gyermekfogászat - Barázdazárás

Gyermekfogászat - Barázdazárás

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek beszoktatására

A mai felnőttek közül sokan küzdenek a gyermekkorban kialakult fogorvostól való félelemtől. Szerencsére ma már a kezelések sokkal kíméletesebbek és az érzéstelenítő módszerek, valamint érzéstelenítő szerek sokkal hatásosabbak. A mai gyerekeknek szerencsére már nem kell átélni az Ön emlékeiben megjelenő kezeléseket. Fontos, hogy a fogorvossal való találkozás jó élmény legyen a kicsiknek, így később sem alakul ki bennük félelem. Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek beszoktatására, hogy jó hangulatban megismerkedjenek velünk. A bátor gyermekeket mindig megjutalmazzuk ezzel is növelve bennük a biztonság érzését.

Beszoktatás

A felnőtt páciensek nagy százaléka, félelemmel gondol a fogászatra. Ezt a félelmet majdnem minden esetben valamilyen gyermekkorban történt trauma okozza. A korábbi fogorvoslásban kevés hangsúlyt fektettek a humánus ellátásra, a gondos érzéstelenítésre, a gyermekekkel való beszélgetésre a későbbi kezelésekről illetve a fogászati rendelővel való ismerkedésre.

A prevenció fontosságát nem tudjuk elégszer hangsúlyozni

Ennek alapfeltétele a beszoktatási időszak, amikor gyermeke megismerkedik a fogorvossal és pozitív élményekkel távozik az első alkalommal, így a későbbiekben bátran foglal helyet a fogászati székben. Ha szeretné megalapozni gyermeke későbbi félelem mentes fogászati kezeléseit, ebben az esetben mindenképpen ajánljuk a beszoktatást. Időnként előfordulhat hogy a gyermekeknek esetleg több alkalom szükséges az együttműködésre, ilyenkor nem szabad kétségbe esni vagy aggódni, csapatunk minden tagja megfog tenni mindent annak érdekében hogy gördülékenyen legyen a rendelőnkbe tett látogatásuk.

Fájdalommentes kezelések

Rendelőnkben különös figyelmet fordítunk a fájdalommentes kezelésekre, ezért érzéstelenítő zselét használunk minden esetben a fogkő eltávolítása előtt. Gépi és kézi eszközökkel történik a kezelés, a végén speciális polírpasztával polírozást végzünk a sima felületek elérésért. A kezelés után egyénre szabott fogmosási technikát tanítunk a gyermekeknek kortól függően, amivel lassítani tudják a fogkő lerakódását. A kezelést érdemes félévente vagy évente egyéntől függően megismételni.

Fogkő eltávolítás gyermekeknek

A nem megfelelő fogtisztítás során, lerakódik a fogak felszínére először a dentális plakk ez egy sárgás barnás még eltávolítható lepedék, ami tele van baktériumokkal és káros hatása van a szervezetre, illetve az íny állapotára. Később, amikor megszilárdul, már csak speciális eszközökkel lehet csak eltávolítani. A fogkő miatt sokszor gyulladás keletkezik, és fogmosás közben vérzik az íny.

Barázdazárás

A barázdazárás egy preventív, teljesen fájdalommentes beavatkozás. A már kibújt maradó fogazat mély barázdákkal rendelkezik, ezt nagyon nehezen tudják tisztítani a gyermekek. A barázdák megtisztítása után, egy speciális fényre kötő folyékony anyagot használunk, ami feltölti a mély barázdákat és segít megelőzni a szuvasodás kialakulását. A kezelés után azonnal ehet ihat a gyermek. Sokszor még felnőtt korban is találkozunk barázdazárt ép fogakkal, ami azt igazolja hogy az eljárás remekül működik.

Tejfog tömése

Fontos jelentősége van a tejfogak tömésének, ugyan úgy kezelni kell, mint a maradó fogakat. A fogakban lévő szuvasodás folyamatosan baktériumokat eredményez a szájüregben, ami a maradó fogazatot is veszélyezteti. A tömőanyag teljesen fogszínű, esztétikus és teljesen visszaadja a fogak anatómiáját.

Tejfog eltávolítás

A tejfog szuvasodás, elérhet egy olyan előrehaladott állapotot amikor már sajnos nem tudjuk megmenteni a fogat. Ilyenkor kerül sor a fog eltávolítására. A kezelés érzéstelenítő zselé használata, illetve érzéstelenítő injekció beadása után történik teljesen fájdalommentesen.

Tejfog gyökérkezelése

Általános tévhit, hogy a tejfogak nem rendelkeznek gyökérrel. Időnként előfordul, hogy gyulladás alakul ki a gyökércsatornákban ezért elkell távolítani a benne lévő ideget. Ezzel megszüntetjük a gyulladást, a kialakult fájdalmat, és elérjük, hogy a maradó fogak érkezésééig szájban tartsuk a tejfogat, amiknek helyfenntartó szerepe van. A fájdalom mellett általában a fog mellett kialakul pukli, kis hólyagocska jelzi a problémát, amiből időnként váladék ürül..

Balesetes fogak ellátása

Gyakran előfordul a gyerekeknél, hogy megsérül és letörik a fogukból egy darab. Ilyenkor próbáljuk megkeresni a letört fog darabját, tartsuk nedves közegben, tejben vagy vízben és hozzák be az időpontjukra, amit lehető leghamarabb próbálunk biztosítani Önök számára. Ezzel megőrizzük a fog nedvességtartalma és van esélyünk arra, hogy vissza kerüljön eredeti helyére. Amennyiben olyan ütés érte a fogat elképzelhető, hogy elhal a fog, ekkor gyökérkezelésre van szükség.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a repülőt.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink