Gyermekfogászat – Gyermekfogszabályozás

Gyermekfogászat – Gyermekfogszabályozás

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek
fogászati kezelésére és fogszabályozásra.

Rendelőnkben teljes körű gyermekfogászati ellátást végzünk. A tejfogak kezelése mellett gyerek
fogszabályzóval is foglalkozunk. Az idejében, akár már négy éves korban elkezdődött fogszabályzó
kezeléssel sokkal hatásosabban lehet kezelni a fogazati és állcsontfejlődési rendellenességeket.

Gyermek fogszabályozás

Fogszabályozással a fogak és állcsontok rendellenes pozícióját tudjuk megváltoztatni. Sajnos csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy fogaik a megfelelő helyen vannak és a többi foggal való érintkezése is ideális.

Ma már a modern eljárásokkal és készülékekkel kíméletesen és a korábbiaknál gyorsabban lehet a fogak pozícióján változtatni. Gyermekkorban elkezdett kezeléssel kíméletesebben és szélesebb körben tudunk a fogak fejlődésén javítani.

Nem lehet elég korán elkezdeni a fogszabályozást. Már a fogváltást megelőzően is lehet olyan fogszabályzót hordani, ami irányítja az állcsontok és izmok fejlődését. Egészen kis kortól érdemes látogatni a fogszabályozó rendelést, hogy a megfelelő időben kezdődjön meg a kezelés.

Gyerekkorban amíg az állcsontok fejlődnek lehetőségünk van olyan változtatásokra is amiket  később, a csontnövekedés befejeztével csak műtéti beavatkozásokkal lehet korrigálni. Ezért nagy a jelentősége, hogy még a csontnövekedés idejében elkezdődjön a fogszabályozó kezelés. A száj körüli izmok is nagyban befolyásolják az állcsontok és fogak fejlődését. Kis korban viszonylag  egyszerűen lehet korrigálni azok eltérő működését.

A cumizás vagy ujjszopás szintén negatív hatással van az egészséges fejlődésre. Idejében
megkezdett fogszabályozó kezeléssel ezen káros szokások hatásai visszafordíthatóak. Öröklött tényezők, mint a szűk fogív, a szájpad nem ideális formája vagy alsó és felső állcsont nem megfelelő illeszkedése is komoly problémákat okozhatnak felnőtt korban.

Gyermekek jövője a szülők kezében van. Gyermekkorban elkezdett fogszabályozásnál a fogak és arc harmonikusan fejlődnek, így a növekedés befejeztével szabályos arcforma nyerhető. Nem kell félni később attól sem, hogy rágási és funkcionális problémákkal kell küzdeni.

Mikor kell elkezdeni a fogszabályozó kezelést?

Érdemes minél korábban felkeresni a rendelőt és fogszabályzó konzultáción részt venni. Négy éves kortól már hatásosan lehet befolyásolni a fogak és az állcsontok növekedését. Fontos, hogy minél hamarabb tiszta képek kapjon, hogy gyermekének mire van szüksége ahhoz, hogy fogai egészségesen fejlődjenek. Minél később kerül gyermeke fogszabályzó szakorvoshoz, annál bonyolultabb a kialakult rendellenességeket kezelni.

Fáj-e a fogszabályozó kezelés?

Nem! Kis korban a hangsúly a rendellenességek észrevételén van. Jó tisztában lenni azzal, hogy milyen problémák merülhetnek fel a fejlődés és fogváltás során. A kezelések legtöbbszőr kivehető készülékekkel vagy kivehető trénerekkel kezdődnek. Ezek segítségével lehet irányítani a megfelelő állcsontfejlődést, mi később kihat a helyes fogváltásra is.

Gyermekkorban használt fogszabályozó készülékek:

Myofunkcionális trénerek

Ez az egyszerű fogszabályozó nagyon hasznos a korai stádiumban. Már a tejfogazat meglétekor elkezdhető. A gyermek könnyen hozzá tud szokni és egyáltalán nem jár semmilyen fájdalommal viselése.
Segítségével a szájkörüli izmok „edzésével” javítja a fejlődést. Segít leszoktatni a gyereket a cumizásról, ujjszopásról. Hordásával kiküszöbölhető a későbbi fogszabályozási célú fogeltávolítás. Sokkal kisebb eséllyel kell később rögzített fogszabályzót hordani. Az állcsontok egymáshoz viszonyított helyes fejlődését elősegítő.

Kivehető fogszabályozó

A köznyelvben éjszakai fogszabályzóként ismert. Sajnos az elnevezés nem helyes, mert ezeket a készülékeket minél többet (nappal is) kell hordani. Mivel kivehetős készülékről beszélünk nagy előnye, hogy könnyen tisztítható és hamar hozzá lehet szokni. A kivehetős készülékeket mindig egyénre szabottan készítjük. Segítségükkel irányítani lehet a maradó fogak fejlődését és az állcsont fejlődést is. Használata közben elengedhetetlen a rendszeres szakorvosi kontroll. Ezeket a készülékeket is időközönként aktiválni kell, hogy hatásosan működjenek.

Rögzített fogszabályozó

Rögzített fogszabályzóval összetett fogmozgatást tudunk véghez vinni. A fogakra ragasztott tappancsok segítségével irányítottan tudjuk befolyásolni a fogak helyes fejlődését, hogy a megfelelő fog pozícióba kerüljenek.

Láthatatlan fogszabályozó gyerekeknek – Invisalign Teen

A világhírű amerikai Invisalign cég a legismertebb a láthatatlan fogszabályzás területén. Már a kilencvenes évektől foglalkoznak láthatatlan fogszabályozással. Ma már a felnőttek mellet a gyermekek is részesülhetnek az Invisalign láthatatlan fogszabályzó nyújtotta előnyökben. Az Invisalign egyedi módon a fogak digitalizálásával számítógépes szoftver segítségével tervezi meg a fogszabályozó kezelést. Ennek megfelelően gyártja le az egyedi átlátszó fóliákat. Ezeket a fóliákat hordva és hetente cserélve történik meg a fogmozgatás. A kezelés megkezdésekor rendelkezésre állnak a szükséges sinek, így azokat otthon lehet cserélgetni. A végeredmény kiszámíthatóbb és szinte pontosan megmondható a kezelés várható időtartama. Amennyiben szeretne jobban megismerni az Invisalign láthatatlan fogszabályozó kezelést, kérem kattintson ide.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hét - Pén: 8 - 20 óra

info@bmcfogaszat.hu

+36 70 771 5221

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a személyautót.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink