Felnőtt fogszabályozás – Esztétikus fogszabályzó

Felnőtt fogszabályozás – Esztétikus fogszabályzó

A fogszabályozó kezelésekkel lehetőség nyílik a fogazati eltérések korrigálására.

A fogakat a nekik megfelelő helyekre lehet mozgatni ezzel javítva működésüket és kinézetüket. Fogszabályzó kezelést végzünk, ha a fogak rendezetlenül állnak, vagy nem megfelelően funkcionálnak. A szabálytalan fogazat megjelenésünket is ronthatja, de fogaink élettartalmát is negatívan befolyásolja. Manapság felnőttkorban is trendi fogszabályzót hordani, mutatja azt, hogy ápoljuk fogaink egészségét. A régi fém fogszabályzókat ma már egyre jobban felváltják a fogszínű kerámia fogszabályzók és a teljesen láthatatlan fólia sínes fogszabályzók.

Bármilyen életkorban lehet fogszabályozó kezelést végezni

A fogszabályzó kezelés megkezdése nem életkor függő. Bármely életkorban elkezdhető. Sosem késő fogszabályzó kezeléssel javítani a megjelenésén és megóvni fogai romlását. Felnőtt korban az esztétika javításán túl a funkcionális problémák megoldásának tartós és a fogakra nézve leginkább kíméletes megoldása a fogszabályzó kezelés.

Milyen eltérésekre nyújt megoldást a fogszabályzás?

Esztétikai korrekció

Felnőtt korban pácienseink leggyakrabban a látható, vagyis a front fogaik rendezetlen állása miatt keresik fel rendelőnket. A rendezetlen, torlódott vagy előrdőlő fogak miatt a mosolyuk nem tetszik. Gyakran alakuli ki emiatt szorongás, mert rejtegetik a fogaikat mosolygáskor. Viszonylag egyszerűen és gyorsan kezelhető a frontfogak szabályozása. A kezelés hatására újra önfeledten tudnak pácienseink mosolyogni. Amiatt sem kell aggódni, hogy mit szól a környezetük a kezelés alatt. Esztétikus fogszínű és láthatatlan Invisalign fogszabályzókból a körülöttük lévők szinte semmit nem vesznek észre.

Fogak épségének megőrzése érdekében

A torlódott fogak sokkal nagyobb eséllyel fogkövesednek vagy szuvasodnak. Rendezetlenül álló fogak tisztítása sokkal nehezebb, ami a fogak idő előtti romlásához vezethet. Fogszabályzó kezeléssel tartósan megoldást tudunk nyújtani, hogy fogai minél hosszabb ideig épek maradjanak.

Funkcionális eltérések helyreállításának érdekében

Sokan nem jutnak fogszabályzó kezeléshez gyerekkorban. Ennek következménye miatt álcsontjuk és fogaik nem megfelelően fejlődnek. Gyerekkorban ezek az eltérések könnyebben korrigálhatók, de felnőtt korban is van lehetőség a funkció feljavítására. Felnőtt korban az állcsontok növekedése befejeződött, ezért bizonyos szempontból egyszerűbb a helyzet, mert nem kell a fejlődés jelentette bizonytalansággal számolni. A megfelelő működés helyreállításával megelőzhetőek az állkapocsizületi panaszok, izomfájdalmak és a fogak rongálódása.

Fogszabályozó kezelés megtervezése

Fogszabályozó kezelés megtervezése összetett és bonyolult folyamat. Nem csak a fogak helyzetét kell felmérni, hanem az egyedi anatómiai és csontozati viszonyokat is. Az arckoponya viszonyítási pontjának figyelembevételével kell megtervezni a fogszabályozó kezelést, ami így biztonságosan kivitelezhető lesz. Hagyományos és digitális eszközök is a rendelkezésünkre állnak, annak érdekében, hogy minél biztonságosabb és kiszámíthatóbb legyen a végeredmény.

A tervezéshez szükséges diagnosztikus eszközök

Az fogívekről készített modellek

A fogívek kielemzése mintákon történik. Nyugodt körülmények között az ajkak és a nyelv zavaró hatásait kiküszöbölve lehet elemezni a fogak helyzetét és érintkezését. Az alsó és felső fogív egymáshoz viszonyított helyzetét is ezeken a mintákon lehet a legjobban látni. Így fény derül minden olyan részletre is, ami befolyásolja a fogszabályzó kezelés kimenetelét.

Lehetőség nyílik továbbá a minták digitalizálására is. Ennek köszönhetően szoftveresen lehet a mintákat elemezni.

Képalkotó diagnosztika

- Röntgen felvételek - A kezelés megtervezésének elengedhetetlen eleme egy Panoráma röntgen és egy oldalirányú Teleröntgen felvétel. Ezeken a felvételeken a fogakon kívül a fogakat körülvevő csont és az arckoponya csontozata is látszik.

- 3D CT felvétel - A mindenre kiterjedő diagnózis érdekében ma már a protokoll részét képezi a 3 dimenziós CT felvétel készítése. Ezen a felvételen minden apró részlet látható, így nem kerülheti el semmi a figyelmet.

Digitális elemző szoftver

Az adatokat betáplálva a tervezést és mérést egy elemző szoftver segítségével lehet elkészíteni. A szoftver nagy segítséget nyújt a helyes diagnózis kialakításában. Algoritmusát több millió mérés tapasztalatával készítették.

Lágy erőket alkalmazó fogszabályozók

A lágy erőket használó fogszabályzók, vagy más néven önligírozó készülékek sokkal kíméletesebben fejtik ki hatásukat. Felnőttkorban a legújabb módszer a fogak mozgatására. Az aktiválás során könnyedén lehet az íveket cserélni a tappancsok (brackettek) kialakítása miatt. Használatával elkerülhető a fogeltávolítás és szebb fogív kialakítását lehet elérni. Rendelőnkben a piacvezető és az évek során számos szakmai díjat elnyerő American Orthodontics lágy erőt használó rendszerével dolgozunk. Az amerikában működő hipermodern gyárakból kikerülő termékek a legmagasabb minőséget képviselik.

American Orthodontics Empower 2

Apró fém tappancsok (brackettek) , melyek a fogakra ragasztva képesek a fogakat mozgatni. Lágy erőket használva nagyon kíméletesek. A tappancsok pozícionálása is sokkal precízebb ennél a rendszernél, így az eredmény még tökéletesebb lesz.

American Orthodontics Radiance és Clear – Szuper esztétikus fogszabályozó

A tappancsok teljesen átlátszóak, igy szinte semmit sem lehet észre venni belőlük. A rögzített fogszabályzók legújabb fejlesztése. Természetesen itt is lágy erőket használunk, szinte észrevétlenül. Főleg azoknak ajánljuk, akik ügyelnek megjelenésükre és fontos számukra, hogy a lehető legdiszkrétebb módon történjen a fogszabályzó kezelése.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a csillagot.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink