Csontpótlás

Mikor van szükség csontpótlásra?

Előfordulhat, hogy a fog implantátum beültetését  megelőzően csontpótlásra van szükség. Hosszú ideig tartó fogatlanság, fogak körüli gyulladás, vagy baleset miatt az állcsont veszít a szélességéből és a csont magasságból. Ahhoz, hogy implantátumot lehessen beültetni, rendelkezni kell elegendő csontállománnyal. Szerencsére ma már van megoldás az ilyen esetek ellátására is és olyan helyre is lehet fog implantátumot ültetni, ahová korábban nehezen vagy egyáltalán nem lehetett. A mai modern csontpótló eljárások és bio anyagok használatával biztonságos és tartós eredmény érhető el a csontpótlás területén.

Milyen csontpótló anyagok vannak?

Saját csont

A csontpótlásban még mindig arany standardnak a saját csontot tekintjük. A saját csont tartalmazza azt a genetikai „információt”, ami a csont regenerációjához szükséges. Leggyakrabban a műtéti területről, vagy a szájüregen belül más területről gyűjtünk saját csontot, amit felhasználunk a csontpótlás során. A leggyakoribb eljárás, amikor saját csont és csontpótló bioanyag keverékével építjük fel a hiányzó csont mennyiséget.

Csontpótló anyagok

A csontpótló anyagok különféle eljárással készülő szervetlen bio anyagok. Használatuk teljesen biztonságos. Semmilyen allergiás reakciót nem váltanak ki és nem kell félni kilökődéssel sem. A gyógyulási idő alatt megteremtik a feltételeit annak, hogy a saját csontsejtek „átszőjjék” a területet, így a gyógyulási idő végére gyakorlatilag saját csont fejlődjön. Lehetnek szintetikusak, állati vagy humán eredetűek.

Milyen csontpótló eljárások vannak?

Állcsont szélesítés

Csontszélesítő csontpótló eljárásra akkor van szükség, ha a saját csont elvékonyodik. Ahhoz, hogy az implantátum átmérője körül elegendő csont legyen, a fogbeültetés tervezett helyét megvastagítja. Legtöbbször saját csont és csontpótló anyag elegyével építjük ki a hiányzó csontállományt. A csontpótlás történhet a fog implantátum beültetésével egy időben is. Állcsont szélesítő csontpótlást lehet végezni az alsó és felső állcsontban is és az első és hátsó foghiányok területén egyaránt. A csontpótló beavatkozást el lehet végezni helyi érzéstelenítésben is. Van rá lehetőség, hogy akár altatásban is elvégezzük ezt a beavatkozást.

Arcüreg alapjának megemelése (Sinus Lift)

Egyéni sajátosság lehet, hogy a felső hátsó fogak területén nincs elegendő csontmagasság. A gyakori eltérés oka lehet, hogy az arcüreg alapja lenyúlik egészen a fogak magasságában. Ebben az esetben olyan csontpótló beavatkozást végzünk, amikor az arcüreg alapját megemeljük, így nyerve csont magasságot a fogimplantátum beültetéséhez. Kisebb csontpótlás esetén zárt arcüreg emelést végzünk, nagyobb csonthiány esetén nyitott arcüreg emelő beavatkozást csinálunk. Történhet helyi érzéstelenítésben és altatásban is.

Meddig tart a gyógyulás?

A csontpótló beavatkozások a hiányzó csont felépítésére szolgálnak. A csontszövet regenerációja sokszor időigényes folyamat. Gondoljunk csak arra, amikor kéz törésnél heteket, hónapokat vehet igénybe a gyógyulás. Ez a fogászati csontpótló beavatkozásoknál sincs másképp. A gyógyulási idő függ a csontpótló anyag típusától, a használt csontpótló eljárás típusától és a csontpótlás nagyságától is. Általánosságban elmondható, hogy háromtól kilenc hónapig tarthat a csontpótlás után gyógyulás. A gyógyulási idő alatt Ön nem érzi, hogy a begyógyult íny alatt mi megy végbe.

Honnan tudhatom, hogy nekem csontpótlás kell?

Minden fogimplantátum beültetése előtt kezelési tervet készítünk. A kezelés megtervezéséhez elengedhetetlen egy 3D CT felvétel készítése. A CT felvételen nagy pontossággal diagnosztizálható a csonthiány nagysága és helye. Ez alapján tervezzük meg a csontpótlás típusát és a használni kívánt anyagokat. A terv alapján meghatározható a gyógyulási idő és a kezeléssel járó költség is.

Mit tegyek, ha tartok a csontpótló beavatkozástól?

Csontpótló beavatkozás elvégezhető helyi érzéstelenítésben is. Modern, jó minőségű érzéstelenítők használata mellett a beavatkozás fájdalommentes. Rendelőnkben lehetőség van a csontpótló beavatkozást altatásban végezni. Az altatás teljesen biztonságos beavatkozás és alkalmazásával teljesen ki lehet kapcsolni az érzékszerveket, így semmilyen emlék képe nem lesz a beavatkozásból.

A csontpótlás elkerülésére a megoldás
az All-on-4 eljárás

Amennyiben teljes foghiány alakul ki, vagy a meglévő fog nem kerülhetik el az eltávolítást, akkor az All-on-4 eljárás az egyik legjobb megoldás. Az All-on-4 kezelési szisztéma alkalmazásával négy darab speciális fogimplantátumot ültetünk be, amivel el lehet kerülni a csontpótló beavatkozást, ráadásul a fogak eltávolításával egy időben megtörténik a fogimplantátum beültetés. Az All-on-4 eljárás lényege, hogy azonnal fogimplantátumokon rögzülő híddal lássuk el a pácienst. Mivel nincs csontpótlás, így a gyógyulási idő is lerövidül és a költségek is csökkennek.

Amennyiben szeretne egyedi kezelési tervet és árajánlatot kapni, nincs más dolga mint felvenni
velünk a kapcsolatot. Időpont egyeztetést követően a szakorvosi konzultáció során kielemezzük 3D CT felvételét és átbeszéljük Önnel kezelése részleteit.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a csészét.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink