digitális_implantáció_bmc fogászat

Kockázatos-e az implantátum beültetés?

A fog implantáció a ma ismert legjobb és legszebb megoldás az elvesztett fogak pótlására. De vajon tartós is? Mutatjuk a kockázati tényezőket és hogy mi milyen innovatív módszerrel készítjük a fog implantátumokat.

A fog implantáció a XX. században került előtérbe, az elvesztett fogak pótlására. Nagy előnye, hogy segítségével visszanyerjük az eredeti fogak adta szabadságot, ugyanakkor a beültetése komplikációkat is rejthet magában.

Hogyan történik a fog implantáció?

Fog implantáció során egy titánium vagy kerámia implantátumot helyezünk a foggyökér helyére a fog elvesztése után. Az implantátum csontszövetbe történő beépülését követően egy koronát kap, amely a fog pótlása lesz. Az implantátum beültetése összetett eljárás, amelyhez nagyon fontos az orvos tapasztalata, a steril körülmények, a megfelelő diagnosztika és tervezés. Emellett sikeres beépülése
nagyban függ a beteg egyedi körülményeitől és az implantátum típusától. Az implantátum beültetése ma már biztonságos eljárás, de mint minden műtéti beavatkozás, a fog implantáció is kockázatokkal járhat.

A fog implantáció kockázatai

Az implantátum beültetésekor a következő kockázatok merülhetnek fel:

  • Fertőzés: az implantátum beültetésekor a seb és az implantátum környéke

fertőzésveszélyes lehet.

  • Gyulladás: a beültetett implantátum körül gyulladás alakulhat ki.
  • Implantátum kudarc: az implantátum nem integrálódik a csontban, és

eltávolításra kerül.

  • Idegkárosodás: az implantátum beültetésekor idegkárosodás is bekövetkezhet.
  • Fogínyvérzés: az implantátum beültetésekor a fogíny körül vérzés jelentkezhet.

A fenti felsorolással nem szeretnénk eltántorítani senkit a fog implantációtól. Olyannyira nem, hogy bátran kijelentjük, hogy rendelőnkben a fenti kockázatokkal Önnek számolnia sem kell.

A digitális fejlődésnek köszönhetően a fog implantáció is rutinbeavatkozás ma már, melynek kockázata szinte nullára csökkenthető a megfelelő digitális diagnosztikai képekkel, digitális tervezéssel, és digitális beültetéssel.

Fog implantáció digitális sablonnal

A digitális fúrósablon egy olyan innovatív eszköz, amelyet a fogászatban használunk implantátumok beültetésére. Ez egy számítógéppel tervezett, személyre szabott sablon, amely a páciens diagnosztikai képét alapul véve határozza meg az implantátumok pontos helyét és irányát. A digitális fúrósablon létrehozása általában a következő lépésekből áll:

  • A fogak 3D-s szkennelése
  • Számítógépes tervezés
  • 3D nyomtatás
  • Implantátumok behelyezése

Rendelőnkben évek óta dolgozunk digitális implantációs sablonokkal, az eredmények fantasztikusak. Emellett természetesen a hagyományos implantátum beültetés is elérhető, kedvezőbb ára miatt ezt az eljárást is alkalmazzuk.

digitális_implantátum_fúrósablon_bmc_fogászat

Fog implantáció hagyományos és digitális módja – előnyök és hátrányok

Implantátum beültetésdigitális technológiával Implantátum beültetésdigitális technológiával
terhelhetőségazonnal1 hónap után
gyógyulási idő1 hónap3 hónap
esetleges kockázatoka digitális tervezésnek és ebből eredő tűpontos behelyezésnek köszönhetően a komplikációk és szövődmények lehetősége gyakorlatilag nullaa manuálisan beültetett implantátum körül nagyobb eséllyel alakul ki fertőzés, vagy gyulladás, ami gátolhatja annak beépülését. Emellett idegkárosodás is előfordulhat.
műtéti terhelésnincs utófájdalom, nincs duzzanata szövetek regenerációja lassabb, ez idő alatt lüktető fájdalom és duzzanat előfordulhat
behelyezés után szükséges kezelésekaz íny tökéletesen felveszi a fogat körülölelő formát, nincs szükség egyéb kezelésrevarratszedés implantátum feltárás ínyformázás
előnyeibiztonságos, kiszámíthatóköltségtakarékosabb
hátrányaiköltségesebbaz emberi tényezőkből adódó bizonytalansági faktor magasabb

Rendelőnkben minden kezelést a leginnovatívabb eljárással végzünk. A digitalizáció új kapuikat nyitott meg a fogászat területén is, melynek köszönhetően gyorsabban, kényelmesebben és kiszámítható módon készülnek el fogpótlások pácienseink számára. A digitális fúrósablon technológiája egyre népszerűbbé válik a fogászati implantátumok beültetésének területén, és sok előnye van a hagyományos módszerekkel szemben. Rendelőnkben több évnyi tapasztalattal bírunk a hagyományos és digitális módon történő fog implantációban, bízhat a szakértelmünkben!

Megosztás:

Bejegyzések a témában